CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Mojin Gagis
Country: Kosovo
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 23 May 2004
Pages: 435
PDF File Size: 10.75 Mb
ePub File Size: 17.78 Mb
ISBN: 726-1-36432-698-2
Downloads: 47212
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kashakar

Specialist in relatii publice. Exista tentativa si in cazul in care consumarea infractiunii nu a fost posibila datorita insuficientei sau defectuozitatii mijloacelor folosite, ori datorita imprejurarii ca in timpul cand s-au savarsit actele de executare, romaina lipsea de la locul unde faptuitorul credea ca se afla.

In cazul in care exista circumstante atenuante, amenda pentru persoana juridica se reduce dupa cum urmeaza:. Romanai aceeasi pedeapsa se sanctioneaza falsificarea sau substituirea altor marfuri sau produse, daca prin falsificare sau substituire acestea au devenit vatamatoare sanatatii.

The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases. Muncitori calificati in culturi vegetale si crescatori de animale. You can request verification for native languages by completing a simple application that takes only a couple of minutes. Nivelul de instruire prezentat este cel stabilit de metodologia Clasificarii Ocupatiilor din Romania.

Contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente savarsite de persoana fizica. Review native language verification applications submitted by your peers. Masurile de siguranta se iau fata de persoanele care au comis fapte prevazute de legea penala. View forum View forum without registering on UserVoice.

Degradarea militara se aplica in mod obligatoriu condamnatilor militari si rezervisti, daca pedeapsa principala stabilita este inchisoarea mai mare de 10 ani sau detentiunea pe viata. In cazul in care parasirea comenzii s-a savarsit in timpul luptei, de catre comandantul unei nave sau al unei grupari ormania nave militare, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Sectiunea I Pedepsele complementare. Masura de siguranta poate fi revocata la cerere sau din oficiu, dupa trecerea unui termen de cel putin un an, dar numai daca temeiurile care djn impus luarea ei au incetat.

  ATTILA ILHAN KIMI SEVSEM SENSIN PDF

Conditiile aratate in art. Dispozitiile din legea penala privitoare la rude apropiate, in limitele prevazute de alineatul precedent, se aplica in caz de infiere cu efecte depline, persoanei infiate cat si descendentilor acesteia si in raport cu rudele firesti, iar in caz de infiere cu efecte restranse, infiatului cat si descendentilor acestuia si ocupatiillor raport cu rudele infietorului.

Termenul de prescriptie curge de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la detentiunea pe viata.

Daca fapta prevazuta de legea penala constituie infractiune, instanta ia masura internarii sau aplica o pedeapsa. In cazul in care expulzarea insoteste pedeapsa inchisorii, aducerea la indeplinire a expulzarii are loc dupa executarea pedepsei.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

Secretar economic studii superioare. Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica. Specialisti in baze de date si retele neclasificati in grupele de baza anterioare. Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a cauzat urmari grave, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani, iar daca a cauzat un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca pentru eliberarea persoanei se cere, in orice mod, ca statul, o persoana juridica, o organizatie internationala interguvernamentala sau un grup de persoane sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca un anumit act, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 18 ani. Executarea pedepsei nu trebuie sa cauzeze suferinte fizice si nici sa injoseasca persoana condamnatului.

Sectiunea III 2 Executarea pedepsei la locul de munca. Sectiunea II Infractiuni pe campul de lupta.

aruncător | Romanian to English | Construction / Civil Engineering

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta de a obliga o persoana, prin ocupafiilor, sa participe la serviciile religioase ale vreunui cult, sau sa indeplineasca un act religios legat de exercitarea unui cult. Interzicerea drepturilor prevazute in art. Amenintarea, adresata unui stat, unei organizatii internationale sau unei persoane fizice ori juridice, cu folosirea materiilor explozive in scopul de a provoca vatamarea corporala sau moartea unor persoane ori pagube materiale se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Termenul de un an prevazut in alin. Sectiunea II Circumstantele atenuante si agravante. Romanian term or phrase: In cazul cand fapta prevazuta in alin.

  HOAI 2009 FILETYPE PDF

Codkl prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la Operatori 201 masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare. Cercetator economist in economia mediului.

Se prezuma ca este in legitima aparare, si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ori delimitat prin semne de marcare.

In cazul persoanei juridice, daca nu sunt intrunite ocupatijlor prevazute in art. Pentru stabilirea starii de recidiva in cazurile prevazute in alin.

Daca s-au stabilit mai multe pedepse complementare de natura diferita, sau chiar de aceeasi natura dar cu continut diferit, acestea se aplica alaturi de pedeapsa inchisorii. In cazul in care s-a cauzat moartea, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani. In cazul cand nu este necesara o pedeapsa, diin mentine masura internarii si se revoca liberarea.

Conducatori de unitati codlu industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura. Pedeapsa astfel stabilita se executa intr-un loc de detinere. Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Prin executarea pedepsei se urmareste formarea unei atitudini corecte fata de munca, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala. Intrebuintarea de promisiuni, amenintari sau violente impotriva unei persoane aflate in curs de cercetare, ancheta penala ori de judecata, pentru obtinerea de declaratii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Grupa de baza face parte din Grupa di 2 – Specialisti in diverse domenii de activitate Subgrupa majora 24 – Specialisti in domeniul administrativ-comercial Grupa minora – Specialisti in vanzari, marketing si relatii publice.

Back to top